h

We are proud to introduce Mintus, a simply ideal vessel for showing all your creative endeavors.

Instagram

Uusia alkuja

Uudessa on jotakin mahtavaa.

Luin jostakin, että jokaisen tulisi omata taito uskoa uuteen alkuun, ottaa se vastaan. Uudessa on toivoa, voimaa, loputtomia mahdollisuuksia.

Alku on yksi lempisanoistani. Siinä on jotakin mahtipontista, läsnäolevaa, toiveikkuutta, jopa mystistä. Alku tuntuu sydämessä, pieninä läikähdyksinä. Pistää hymyilemään.

Uudessa on myös jotakin pelottavaa. Jotain, jonka haluaisi piilottaa. Aivan kuten uudet valkoiset lenkkarit. Ne, jotka omasta mielestä hälyttävät ympäristöön vain ”vitivalkoiset lenkkarit, vitivalkoiset lenkkarit…”
Tuntuu siltä kuin muut eivät näkisikään kuin ne uudet lenkkarit. Jännittää, ujostuttaa, pohtii – näynkö liikaa? Valmistautuu vähättelemään ”No joo, halvalla sain alesta…”.

Useimmiten se hälytys, hassu tunne, hämmennys, on vain oma fiilis. Ehkä muille ne uudet lenkkarit ovat vain uudet lenkkarit. Ei sen enempää, ei sen vähempää.

Jospa kaikkeen uuteen, alkuun, uskoisi samalla tavalla. Se uutukaisuus, valkoisuus, kun kestää vain hetken. Liian pian sitä jo harmittelee, miten kevät näkyy niissä jo turhankin hyvin.

OKhanke on nyt kaiken uuden edessä. Vitivalkoiset lenkkarit jalassa. Meillä on hurjasti opeteltavaa, koettavaa, jaettavaa. On myös pelkoa, miten kaikki onnistuu, miten mikäkin sisältö toteutuu, mitä meistä ajatellaan, miten riitämme.

Toisaalta, tämä on myös mahdollisuus, meillekin. Uuden alku, jossa kuuntelemme herkin korvin, kuulemme. Olemme läsnä. Nousemme epäonnistumisten jälkeen, opimme, luotamme mahdollisuuksiin. Riitämme.

Uusia alkuja, versoja, löytää mistä vaan: arjesta, perheestä, työstä, lenkkipolkujen varrelta.

Jotkut alut tarvitsevat enemmän pohjatyötä kuin toiset. Joihinkin alkuihin tarvitsee muiden apua. Joihinkin alkuihin heittäytyy innolla kuin pingviini mereen. Jotkut alut eivät ehkä ollutkaan niin hyvä idea. Vaan olipa kokemus! Ja kohti uutta, oppiläksy mukanaan.

Missä sinun uusi alkusi on? Alkaisiko se nyt? Uskomalla, että riittää. Luottamalla mahdollisuuksiin. Kysymällä apua uuteen alkuun. Tai antamalla apua muille? Heittäytymällä alun seikkailuun! Sillä… kukapa ei haluaisi olla (ainakin silloin tällöin) pingviini?

Ihanaa ja aurinkoista pitkää viikonloppua,

Pidä itsestäsi huolta,
Eeva