h

We are proud to introduce Mintus, a simply ideal vessel for showing all your creative endeavors.

Instagram

Korkkaamatta paras

Mun lapsuuden joulut oli enemmän tai vähemmän viinanhuuruisia. Se lähti yleensä siitä, että isä myi joulukuusia joulunalusviikon. Kossupullo oli kassalippaan kanssa havujen alla piilossa. Sen viikon illat tuoksui aina havuilta ja samalla haisi moottorisahan öljy ja vanha viina.

Jouluaattona kuusimyynti loppu, kun joulurauha julistettiin. Kotona käytiin joulusaunassa, joulupöytä oli katettu kauniisti ja kuusen alla oli aina paljon paketteja. Yleensä iltayhdeksään mennessä isä oli niin tuubassa, että menin omaan huoneeseen lahjojen kanssa. Vähän itketti. Ja pelotti miten pahasti nyt lähtee lapasesta.

Mää rakastin niitä lasikuorisia, eri värisiä jouluvaloja, mitkä kiersi mun huoneen ikkunaa. Niitä tuli katottua joulunalusviikolla pitkiä iltoja.

Kolmena jouluna testattiin hankikanto. Yhdestä jäi muistikuvat: äidillä huuli vuotaa verta eikä sillä ollut kenkiä jalassa – pakkasta oli niin, että taivas oli kirkas ja löytyi pikku Otava. Veli oli tyttökaverin luona, mutta tuli hakemaan. En tiedä kenen luo äiti meni. Äidistä oli kova huoli. Isää vihasin ja samalla isästä oli kova huoli.

Jäin vieraaseen paikkaan jouluyöksi. Ihmeellistä oli, että aamulla kuusen alle oli jäänyt mullekin paketti. Miettikää mitä ihmisiä: vieras lapsi jouluovesta sisään ja jaksetaan ajatella lahjoihin asti ❤

Noi joulut ja muut sekoilut on puhuttu ja sovittu. Ja silti edelleen ajattelen, että mun lapsuudessa känniset vanhemmat oli p***eestä, vaikka sitä muuksi koitettiin selitellä. Siksi peukutan isosti näitä ’Anna lapselle raitis joulu’ -juttuja.
Jos ne kolahtais edes yhteen perheeseen niin kamppis on kannattava.

http://annalapselleraitisjoulu.fi/wordpress/


Katja