h

We are proud to introduce Mintus, a simply ideal vessel for showing all your creative endeavors.

Instagram

Kiitollisuus vahvasti läsnä

Kymmenen vuoden ajan joulun aika oli minulle yksi raskaimpia aikoja vuodessa, äitienpäivän lisäksi. Lapsettomuuden suru korostui erityisesti jouluisin. Pitkät pyhät tuntuivat usein tyhjiltä ja korostui tunne siitä, että jotain puuttui. Jouluista puuttui juurikin se vilpitön lapsen ilo ja iloinen nauru, sädehtivät silmät ja joulun taika. 

Useina jouluina kurkussa kuristi ja rinnassa ahdisti joulustressin lisäksi, jälleen kerran epäonnistuneet hedelmöityshoidot, se että oli ”ei kenenkään äiti”. 

Jouluun liitetään vahvasti myös kiitollisuus. Ilman aiempien vuosien kokemuksia, en varmasti osaisi olla näin kiitollinen nykytilanteesta ja lapsistani.

Eri reittejä olette elämääni saapuneet. Rakas pieni tyttäreni kohdussani kasvaneena ja rakas bonuspoikani hiljaisena toiveena sydänalassani vuosien ajan olleena. Yhtä rakkaita molemmat. Ihmeitä todellakin tapahtuu ja sain lopulta paljon enemmän kuin uskalsin koskaan toivoa.

Kun katson jouluna levollisesti tukka pörrössä unipupu kainalossa nukkuvaa taaperoani, silmäni kostuvat kyynelistä ja päällimmäinen tunne on kiitollisuus. Ei ole itsestäänselvyys, että hän on siinä. Ei ole itsestäänselvyys, että saan käpertyä mieheni kainaloon ja että seinän takana kuuluu bonuspoikani puheensorina. Toisenlaisiakin jouluja on ollut. Juuri näin tämän piti mennä. 

Vihdoinkin joulu tuntuu joululta ❤️

Hanne