h

We are proud to introduce Mintus, a simply ideal vessel for showing all your creative endeavors.

Instagram

Jo joutui….

Toukokuun loppu. En ehkä ole ainoa vanhempi, joka alkaa vähitellen uskoa, että valoa tunnelin päässä on. Ihan pian jo kesäkuu! Toisaalta, siellä voi olla ne huolet koululaisen pitkistä päivistä yksin kotona.

Toukokuu on yksi lempikuukauteni luonnon herätessä, pukeutuessa vihreänsävyihin, ja koristautumalla kukka-asustein. Toukokuu on myös kevätnäytösten, kisojen, otteluiden, pienten kiitoslahjojen ja muistamisten hankkimisen luvattu kuukausi. Menoja, monessa suhteessa. Ihania, tärkeitä, unohtumattomia. Kuukausi, jota niin odottaa, ja jonka toivoisi kestävän, ja toisaalta vain sujuvan nopeasti, äkkiä, hyvin.

Ristiriitaista, ja voih, niin tunteellista. Näin keski-ikäisenä näihin tunnelmiin sekoittuu myös muistot omista kevätnäytöksistä ja kevätjuhlista. Se odotuksen ja pakahduksen tunne. Pieni jännitys. Toisaalta haikeus. Jonkun luokkakaverin poismuutto. Opettajan vaihdos. Ei ollut aina helppo kasvaa. Ei ollut luottamusta itseen. Seuraava luokka–aste, yläkoulusta puhumattakaan, hirvitti. Osaanko, pärjäänkö, pysyykö kaverit, mitä minusta ajatellaan? Olenko yksi porukassa, vai yksin porukassa.

Samat mietteet käy nyt läpi äitinä ollessa, mutta tuplakertoimella. Onko minun rakkaallani kaikki hyvin, pärjääkö hän, voiko olla oma itsensä, hyväksytäänkö joukkoon ensi vuonnakin. Erityislapsen äitinä tämä on jatkuva seuralainen.

Kiusaamis-mörkö (no niin, tulihan se Mörkö nyt tähänkin) kauhistuttaa. Joudummeko mekin sen kanssa vastatusten joku päivä? Osaanko toimia? Miten suojelen rakasta, mutta kannustan maailmaan?

Sillä maailmalla on paljon hyvääkin. Sillä on tarjottavana monenmoisia eväitä, joista osa yllättää positiivisesti. Pienet kasvutarinat, hetken onnistumiset, hyväksyvä katse, toisen hymy. Jonakin hetkenä joku näistä voi olla koko pieni elämä, joka juuri siihen hetkeen tarvitaan.

Tietyt perinteet, virstaanpylväät ovat tärkeitä. Niissä on niin jäähyväiset, uuden tervetulleeksi toivottaminen, kuin tämä hetki. Koko pieni elämä, ja joutui armas aika.

Ihania toukokuun viimeisiä päiviä,
Eeva