h

We are proud to introduce Mintus, a simply ideal vessel for showing all your creative endeavors.

Instagram

Elämän tarkoitus

Olin varma, etten löydä elämäni tarkoitusta. Tai että tajuaisin sen vasta kuolinvuoteella, kun on jo myöhäistä.

Toisin kävi! Löysin vastauksen aivan tavallisena päivänä.

Se kiteytyy pariin hetkeen.

Ensimmäinen sijoittuu työpaikalleni. Suunnittelemme uusia mainoksia. Posket hehkuvat, omenanrontit lentelevät paperipinojen väliin, tyhjät vesipullot

pyörivät lattialle. Muutama ihminen, joilla on yhteensä vuosien kokemus markkinoinnista, puhuu toistensa päälle. Innokkaasti.

Tunnen déjà vun: aivan kuin joskus kuvaamataidon tunnilla, kun uppouduimme ryhmätöihin niin, ettemme halunneet lopettaa vaikka tunti jo päättyi.

Ihmettelen työkavereilleni ääneen, kuinka on mahdollista, että saamme palkkaa jostain näin hauskasta.

Muut sihisevät: ”Hysss…”.

Mutta ei, työ ei ole elämän tarkoitus.

Toinen hetki sijoittuu pieneen purjeveneeseen. Etelän ja lounaan välinen tuuli puhaltaa navakasti, hiukset ovat tahmeana suolavedestä. Vene nousee tuuleen,

kääntyy vastakkaiseen tiukasti kuin argentiinalaisen tangon mestari, nousee taas.

Sama toistuu. Mitään muuta ei tapahdu.

Paitsi minussa.

Olen ollut purjeveneessä lukuisia kertoja, mutta tämä kerta on erilainen. Nyt tunnen lainalaisuudet, joiden mukaan vene liitää, pysähtyy ja kääntyy. Vasta nyt tunnen, kuinka

alas tuuleen voin mennä ennen kuin kurssi sortuu, ja tiedän, mikä merkitys takastaagin kireydellä on veneen vauhtiin. Purjehtimisessa ei olekaan kyse matkanteosta – ainoastaan purjehtimisesta.

Siis: Elämäni tarkoitus on uppoutua hetkiin, joissa tapahtumia voi ohjailla yhdistämällä teoriatietoa, kokemuksen tuomaa intuitiota ja luovaa energiaa.

Tämä ei ole elämää suurempi elämän tarkoitus, vaan elämän kokoinen. Käyttäessään luovaa energiaansa oikein, suhtautuu maailmaan rohkeasti, uteliaasti ja myönteisin odotuksin.

Oletko sinä löytänyt elämäsi tarkoituksen?

Myötätuulisin terveisin,

Tina